Nekaj primerov naše prakse

»Roma locuta, causa finita!«
(Rim je odločil, zadeva končana!).

Naša pisarna se je v svoji praksi ukvarjala z veliko primeri iz civilnega, kazenskega in gospodarskega prava ter drugih področij. Čeprav je vsak primer zase poseben, pa je iz njih mogoče izvleči neki temelj našega dela in pristopa, ki ju omenjamo na uvodnih straneh.

Namen te strani je prikaz naše prakse, da boste videli, s kakšnimi primeri se ukvarjamo in ali vam je kateri blizu, da vam morda celo pomaga pri vaši pravni dilemi.

Rabite našo pomoč?

Če imate kakršna koli vprašanja v zvezi z ločitvami ali delitvijo premoženja, nas lahko pokličete na hitri telefon za takojšnjo pomoč ali pa se dogovorite/nam pišete in se oglasite na sestanek.

Pokličite nas
+386 1 436 43 80
Pišite nam
info@op-petek.si

Tudi v pravu ni neobičajno, da stranke uporabijo vse manevre, da bi v svojih postopkih uspele, kar je lahko velik problem za ljudi z visoko stopnjo integritete in poštenja. Nemalokrat se namreč zgodi, da stranke pridejo v našo pisarno z namenom, da se odpravi določena krivica in da dosežejo »svojo« pravico, za katero verjamejo, da jim gre.

Nemalokrat pa se zgodi, da nasprotna stranka nima tako poštenih namenov. To se hitro izkaže kot problem v postopku in posledično za našo stranko. Tak postopek lahko postane psihično zelo obremenjujoč in tega se malokdo zaveda. Sodni spori niso preprosti za posameznika, ki se z njimi prvič sreča in ni pripravljen na tako bitko.

Ključno pri našem delu v praksi je zaupanje med stranko in odvetnikom. Zaupanje mora biti vzajemno in na čim višjem nivoju. Zelo pomembno je, da se stranka dobro počuti in odvetniku zaupa.

Če med postopkom zaupanje pade ali ga že na začetku ni, bo sodelovanje težko in rezultati (običajno) slabši.

Naš namen na teh straneh ni, da podajamo hvalo. Pošteno je treba navesti, da niso vsi postopki uspešni. Relativno tvegani postopki so tisti, ki vključujejo izvedence (in tako specifična strokovna znanja), pa naj si bo to izvedenec cestne stroke pri prometnih nesrečah ali izvedenec ekonomske stroke, ki ugotavlja, ali je neki stranki nastala ekonomska škoda. In ravno v dveh primerih smo imeli situacijo, ko smo bili s stranko prepričani, da bomo uspeli, a smo naleteli na izvedenca, ki sta imela svoje stališče o zadevi, kar je stranko stalo zmage v tožbi. To so tveganja, ki so najtežje predvidljiva, saj pogosto stranka in mi vemo, da bi v postopku morali uspeti.

Dejstvo je, da se relativno uspešno spopadamo s primeri, ki na prvi pogled niso tako »čisti/uspešni«.

Verjamemo, da je z dobro predstavitvijo primera in ustrezno zavzetostjo mogoče doseči veliko, pa naj bo to v sodnem ali izvensodnem postopku. Upanje pač umre zadnje in mi tudi.