Kaznivo dejanje – kako malo življenjskosti včasih pomaga pri pravnih zadevah?

icon26. 04. 2021/Kazensko pravo in prekrški

Kako reagirati, ko vas splet okoliščin pripelje do obtožbe na prometno nesrečo s smrtnim izidom. V video posnetku si lahko ogledate primer naše stranke, ki je povzročila prometno nesrečo, zbila starejšega gospoda, ki je na kraju nesreče utrpel le lažje telesne poškodbe, zaradi katerih se je zdravil v bolnišnici. Njegovo življenje ni bilo ogroženo zaradi telesnih poškodb, kasneje pa je v času bolnišnične oskrbe zbolel za MRSO, značilno bolnišnično okužbo, ki ga je stala življenja. Tako so mlado žensko, brez kakršnih koli predhodnih prekrškov, celo dobrodelno delavko v prostem času, obtožili za prometno nesrečo s smrtnim izidom.

V našem primeru je odločilno vlogo igrala človečnost, ko smo punco predstavili kot neškodljivo, dobrodelno in poudarili, da bi ji potencialna obtožba za prometno nesrečo s smrtnim izidom onemogočila nadaljnjo delo v dobrodelnih ustanovah.

Če vas zanima podrobnejši potek in razplet zgodbe pa si to lahko ogledate v video posnetku, kjer boste iz prve roke izvedeli vse informacije.