Večne dileme dedovanja – kdaj oporoka, kdaj pogodbe..?

icon26. 04. 2021/Civilno pravo

Stranke se na nas velikokrat obrnejo z vprašanjem kaj naj storijo, katero pogodbo naj sklenejo in katera je najboljša rešitev. Je boljše napisati oporoko, skleniti pogodbo o dosmrtnem preživljanju, izročilno pogodbo ali celo kaj drugega. Naj vam povemo že na začetku, da enotnega odgovora ni.

Gre za področje, kjer se primeri med seboj močno razlikujejo, pomembne so malenkosti, ki jih sami mogoče ne bi opazili, mi pa iz izkušenj vemo, kaj vse lahko pripelje do zapleta na zapuščinski obravnavi.

V spodnjem video posnetku lahko dobite nekaj informacij o sestavi oporoke in dednopravnih pogodb. Kljub temu, da enoznačne rešitve ni, vam ponujamo neke osnovne informacije o samih pogodbah, na kaj je treba biti pozoren in kako poskrbite, da bo vse tako kot ste splanirali. Skušali smo vam približati začetek vaše poti, vsekakor pa vam toplo priporočamo, da se oglasite na posvetu v naši pisarni, kjer vam bomo glede na vaš primer podali nasvete, nato pa boste bodisi sami, bodisi z našo pomočjo sestavili oporoko ali pogodbo, ki bo glede na vaš primer najbolj primerna.

Za sestanek nas lahko kontaktirate preko telefonske številke +386 1 436 43 80 ali maila info@op-petek.si